Antena 3 CNN Externe Barcelona transmite un SOS liderilor Uniunii Europene

Barcelona transmite un SOS liderilor Uniunii Europene

Barcelona transmite un SOS liderilor Uniunii Europene
Sursa foto: Foto: captura Youtube
29 Sep 2017   •   14:23

Guvernul separatist al Cataloniei se pregătește să organizeze, pe 1 octombrie, referendumul pentru declararea independenței față de Spania, în timp ce autoritățile de la Madrid fac tot posibilul să împiedice acest lucru. 

Potrivit jurnalul.ro, perspectiva unei situații incerte, care ar putea degenera în violențe de stradă la sfârșitul acestei săptămâni, a determinat-o pe Ada Colau, primarul Barcelonei, să ceară ajutorul Uniunii Europene.

”În calitatea de primar al Barcelonei, am obligația de a solicita o mediere din partea Comisiei Europene între guvernele spaniol și catalan, în vederea găsirii unei soluții negociate și democratice. Barcelona nu dorește o ciocnire cu consecințe neprevăzute. Sunt convinsă că, la rândul lor, majoritatea partenerilor noștri europeni nu doresc nici ei acest lucru (…) Europa nu-şi poate permite să adopte o poziţie pasivă faţă de problema catalană, deoarece evenimentele ce au loc în Barcelona vor afecta Parisul, Madridul, Bruxellesul şi Berlinul”, a comentat primarul capitalei regiunii secesioniste. 

×
Subiecte în articol: Barcelona lideri
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close