Antena 3 CNN Externe Barilul de ţiţei a urcat la 95 de dolari, după alegerile din Grecia

Barilul de ţiţei a urcat la 95 de dolari, după alegerile din Grecia

Barilul de ţiţei a urcat la 95 de dolari, după alegerile din Grecia
de M.Z.    |    18 Iun 2012   •   09:52

Cotaţia barilului de petrol a urcat, luni dimineaţa, la aproape 95 de dolari în Asia, iar euro s-a apreciat faţă de dolar, după ce rezultatele alegerilor de duminică din Grecia sugerează că ţara va rămâne în zona euro, reducând riscul unor turbulenţe majore pe pieţele financiare şi în economia mondială, informează Reuters.

Rezultatele alegerilor legislative din Grecia ar trebui să permită alcătuirea unui guvern de coaliţie favorabil rămânerii în zona euro şi colaborării cu creditorii internaţionali.

Preţul barilului de petrol a urcat luni dimineaţa în cursul schimburilor electronice derulate pe pieţele asiatice, preţul barilului de ţiţei "light sweet crude" cu livrare în luna iulie a crescut cu 0,80 dolari, la 84,83 dolari, în timp ce cotaţia barilului de ţiţei Brent a urcat la ICE Futures Exchange în Londra cu 0,86 dolari, la 98,47 dolari.

De asemenea, vineri la New York, barilul de ţiţei a crescut cu 0,12 dolari până la valoarea de 84,03 dolari.

Luni dimineaţă, euro s-a apreciat la 1,2679 faţă de dolar, după ce vineri se tranzacţiona la New York la 1,2637 dolari.

Miniştrii de finanţe din zona euro şi-au exprimat speranţa "formării rapide a unui nou guvern grec care să pună în aplicare programul la care Grecia şi zona euro s-au angajat la începutul anului".

La rândul său, FMI a spus că este "dispus să discute cu noul guvern" grec, în timp ce preşedinţii Uniunii Europene Herman Van Rompuy, şi Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, au promis să ajute Atena.


×
Subiecte în articol: titei pret scumpire alegeri grecia
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close