Antena 3 CNN Externe Băsescu, de Ziua Franţei: "Istoria României moderne, marcată de parteneriatul cu Franţa"

Băsescu, de Ziua Franţei: "Istoria României moderne, marcată de parteneriatul cu Franţa"

Băsescu, de Ziua Franţei: "Istoria României moderne, marcată de parteneriatul cu Franţa"
Sursa foto: basescu, ziua frantei
14 Iul 2009   •   13:55

14 iulie este o zi mare pentru francezi care sărbătoresc Ziua Naţională. Evenimentul a fost deja marcat printr-o fastuoasă paradă militară pe Champs-Elysee. Nelipsit va fi şi spectacolul aviatic de pe cerul Parisului.

Ziua Franţei este sărbătorită şi în Capitală. La Reşedinţa Ambasadorului Franţei are loc o ceremonie la care participă atât preşedintele României, cât şi premierul Emil Boc.

Preşedintele Băsescu a ţinut să sublinieze importanţa parteneriatului dintre cele două ţări precum şi aprecierea pe care România o are la adresa uneia dintre marile puteri ale Europei.

?Este o mare onoare să particip la sărbătorirea zilei naţionale a Franţei. Sărbătorim un mare popor dar şi un eveniment care a marcat istoria umanităţii. Istoria României moderne este marcată de parteneriatul cu Franţa. Fie că vorbim de conducătorii revoluţiei paşoptiste educaţi la Paris, fie că vorbim de unirea principatelor, de România Mare, toate aceste evenimente majore au însemnat sprijin din partea Franţei.

După Revoluţie, Franţa a fost unul dintre partenerii României. Franţa a fost un susţinător fără rezerve a integrării României în UE. După intrare, Franţa ne-a fost un partener în procedurile de integrare în structurile europene? a declarat Băsescu.

Preşedintele a menţionat câteva dintre provocările vremurilor actuale, pe care România şi Franţa trebuie să le depăşească împreună, în parteneriat. În acelaşi timp, el a salutat iniţiativa Franţei de a înfiinţa un liceu francez la Bucureşti.

?Avem în faţă provocări pe care va trebui să le trecem împreună, în parteneriat. Măgândesc la dificultaţile crizei economice, la necesitatea intrării în vigoare a Tratatului de la Lisabona şi la participarea comună în Afganistan. Am convingerea că vom trece împreună de aceste provocări? a spus preşedintele.

Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close