Antena 3 CNN Externe Băsescu, înainte de Copenhaga: "Susţinem obiectivele UE de reducere a emisiilor de gaze cu 30%"

Băsescu, înainte de Copenhaga: "Susţinem obiectivele UE de reducere a emisiilor de gaze cu 30%"

Băsescu, înainte de Copenhaga: "Susţinem obiectivele UE de reducere a emisiilor de gaze cu 30%"
Sursa foto: basescu
17 Dec 2009   •   13:29

Preşedintele Traian Băsescu va participa, joi şi vineri, la reuniunea la nivel înalt a Conferinţei ONU privind schimbările climatice, organizată la Copenhaga. Conferinţa a început în 7 decembrie, dar reprezentanţii celor 192 de state participante nu au ajuns deocamdată la niciun acord.

?Prezenţa membrilor UE este obligatorie la Copenhaga. Noi suntem de acord cu reducerea cu 30% a emisiilor de carbon. Responsabilitatea trebuie să fie susţinută de toate statele, poluatorii cei mai mari trebuie să-şi asume acest lucru, şi costurile. Dacă cota care ne va reveni înseamnă fonduri mai mari, este în regulă, deoarece înscriem acest lucru în linia dezvoltării durabile , pentru cetăţenii ţării, care să fie cât mai puţin afectaţi de emisiile de carbon pe termen lung? a declarat Traian Băsescu, înainte de plecarea la Copenhaga.

Conferinţa îşi propune înlocuirea Protocolului de la Kyoto cu un nou document privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, pentru combaterea încălzirii climatice. Summitul se va încheia mâine, în prezenţa a peste 100 de şefi de stat şi de guvern. Între timp noi violenţe au avut loc în capitala Danemarcei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Copenhaga Traian Băsescu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close