Antena 3 Externe Băsescu: L-am rugat pe Antonescu să mă reprezinte la ceremonia de la Zagreb şi a fost de acord

Băsescu: L-am rugat pe Antonescu să mă reprezinte la ceremonia de la Zagreb şi a fost de acord

de M.Z.    |    28 Iun 2013   •   22:32
Preşedintele Traian Băsescu a declarat că l-a rugat pe preşedintele Senatului, Crin Antonescu, să îl reprezinte duminică, la Zagreb, la ceremonia de aderare a Croaţiei la UE, adăugând că îi mulţumeşte acestuia pentru că a fost de acord.
 
"Da, l-am delegat să mă reprezinte. L-am rugat să mă reprezinte şi a fost de acord şi îi mulţumesc că a fost de acord", a spus Băsescu vineri, în conferinţa de presă de la Bruxelles, fiind întrebat de jurnalişti despre deplasarea la Zagreb a preşedintelui Senatului.

Declaraţia preşedintelui a fost prezentată vineri, la Antena 3, într-o ediţie specială.
 
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, va reprezenta România duminică seară la ceremonia organizată la Zagreb, cu prilejul aderării Croaţiei la Uniunea Europeană, începând de la 1 iulie 2013, informează Camera superioară a Parlamentului. 
 
"La ceremonia care va marca, în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie, evenimentul istoric al aderării, sunt invitaţi să participe şefi de stat şi de guvern din cele 27 de ţări membre ale UE şi din Balcani", se arată într-un comunicat al Senatului.
 
După un deceniu de negocieri, Croaţia devine la 1 iulie cel de-al 28-lea stat membru al UE şi va avea ca misiune protejarea a peste 1.300 de kilometri de frontiere terestre ale blocului european.

Croaţia este cea de-a doua dintre cele şase republici foste iugoslave care aderă la UE, după Slovenia în 2004.

 


 
 
 
 
 
 

 

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu zagreb

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close