Antena 3 CNN Externe Băsescu laudă condamnările: În România, au fost condamnaţi definitiv şapte miniştri

Băsescu laudă condamnările: În România, au fost condamnaţi definitiv şapte miniştri

Băsescu laudă condamnările: În România, au fost condamnaţi definitiv şapte miniştri
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    31 Ian 2014   •   22:49
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Berlin, cu jurnaliştii acreditaţi la Bundestag, că instituţiile statului român au început să lupte fără menajamente cu corupţia, menţionând că şapte miniştri şi 18 parlamentari au fost deja condamnaţi definitiv.

"În momentul de faţă în România au fost condamnaţi definitiv şapte miniştri. De asemenea, au fost definitiv condamnaţi 18 membri ai Parlamentului. În acelaşi timp, deja au condamnări într-o primă instanţă alţi cinci miniştri şi alţi circa 20 de parlamentari. Deci instituţiile statului român nu se mai joacă cu politicienii corupţi. Această perioadă, în care s-a reuşit izolarea justiţiei de influenţa politică a făcut ca judecătorii şi procurorii din România să nu mai aibă complexe faţă de oamenii politici, ceea ce este un bun câştigat şi cred că aceste acţiuni ale instanţelor româneşti îi vor convinge, dacă nu din educaţie măcar de frică, pe politicieni că vremea în care administrau avuţia naţională, prin natura funcţiilor pe care le aveau, de multe ori în folosul lor este o vreme trecută în România. Sigur, mai avem de făcut destule lucruri în acest domeniu, în primul rând educarea populaţiei, dar am convingerea că România este pe un drum bun", a spus Băsescu.
 
Preşedintele Traian Băsescu se află, vineri, în Germania, unde se întâlneşte cu preşedintele Joachim Gauck şi cu Hans-Gert Pottering, fost preşedinte al Parlamentului European.
 
Informaţiile au fost prezentate vineri, într-o Ediţie specială, la Antena 3.
 

×
Subiecte în articol: condamnari
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close