Antena 3 CNN Externe Băsescu: România îşi va menţine forţele în Afganistan tot anul 2012 şi prima jumătate a anului 2013

Băsescu: România îşi va menţine forţele în Afganistan tot anul 2012 şi prima jumătate a anului 2013

Băsescu: România îşi va menţine forţele în Afganistan tot anul 2012 şi prima jumătate a anului 2013
Sursa foto: Foto: INTACT Images
30 Ian 2012   •   15:18

România îşi va menţine forţele în Afganistan tot anul 2012, iar o diminuare a participării româneşti va avea loc în a doua parte a lui 2013, a declarat, luni, la Bruxelles, preşedintele Traian Băsescu, într-o conferinţa de presă comună cu secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.
   
'România îşi va menţine forţele în tot anul 2012, prima jumătate a anului 2013 şi vom trece eventual la o diminuare a participării noastre, pe măsură ce, începând cu a doua parte a anului 2013 şi în conformitate cu programul de transfer al responsabilităţilor de securitate către forţele afgane în a doua jumătate a lui 2013, a declarat preşedintele statului român.

Traian Băsescu a ţinut să precizeze că România îşi va diminua prezenţa în Afganistan pe măsură ce misiunea va fi integral îndeplinită.

Băsescu a vorbit şi despre proiectul NATO de tip Smart Defence, care vizează punerea împreună a resurselor pentru a reuşi în operaţiunile militare, precizând faptul că, din toalul a 168 de programe, România participă la 31 dintre ele.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a lansat iniţiativa Smart Defence în 2011. Ea vizează utilizarea în mod cooperativ a resurselor limitate din domeniul apărării, pentru a acoperi deficitele de capacităţi ale NATO, în contextul situaţiei financiare dificile din majoritatea statelor membre.

 


×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close