Antena 3 CNN Externe Băsescu: România nu vrea să interfereze procesele din Orientul Mijlociu, dar e disponibilă

Băsescu: România nu vrea să interfereze procesele din Orientul Mijlociu, dar e disponibilă

Băsescu: România nu vrea să interfereze procesele din Orientul Mijlociu, dar e disponibilă
03 Noi 2008   •   14:18

România nu vrea să interfereze procesele aflate în desfăşurare în Orientul Mijlociu, dar are interese majore în regiune, mai ales în privinţa securităţii, prin urmare România se declară disponibilă să intervină, a declarat preşedintele Traian Băsescu, cu ocazia vizitei oficiale ale preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas. Printre subiectele abordate de cei doi s-au numărat problemele din cele două ţări, dar şi situaţia tensionată din Orientul Mijlociu.
Şeful statului român spune că România se află într-o perioadă de restabilire a relaţiilor tradiţionale în zonă, motiv pentru care în mandatul său a făcut vizite în Iordania, Egipt, Siria, menţionând şi întâlnirea de la Cotroceni, cu Preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas.
Totodată, Traiam Băsescu a declarat că România este deschisă să reia din 2009 programele de pregătire, în universităţi, a tinerilor palestinieni.
"Am menţionat deschiderea României pentru ca de anul viitor să reia programele de pregătire în universităţile româneşti, pentru tinerii palestinieni", a declarat şeful statului român.
La rândul său, Mahmoud Abbas a mulţumit pentru poziţia adoptată de preşedintele României.
"Nu putem să uităm că tinerii palestinieni s-au pregătit în şcolile din România şi au devenit mesageri ai ştiinţei şi culturii României în lume şi mulţumesc preşedintelui Traian Băsescu pentru disponibilitatea declarată privind reluarea programelor pentru educarea tinerilor palestinieni în universităţile româneşti", a declarat Mahmoud Abbas.
Preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas efectuează, luni, o vizită oficială de două zile în România, la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu. Abbas va mai avea convorbiri oficiale cu conducerile celor două Camere ale Parlamentului şi cu Muftiul Comunităţii Musulmane din România.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mahmoud Abbas Orientul Mijlociu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close