Antena 3 CNN Externe Băsescu şi Sarkozy au tranşat problema expulzării romilor, la summitul UE (VIDEO)

Băsescu şi Sarkozy au tranşat problema expulzării romilor, la summitul UE (VIDEO)

Băsescu şi Sarkozy au tranşat problema expulzării romilor, la summitul UE (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Mediafax
17 Sep 2010   •   08:40

Summitul Uniunii Europene s-a încheiat fără vreo soluţie clară în dosarul expulzării romilor din Franţa. Reuniunea a fost marcată de un schimb violent de replici între Nicolas Sarkozy şi Jose Manuel Barosso, pe această temă. Şi Traian Băsescu a cerut respectarea statutului romilor de cetăţeni europeni.

În timpul summitului, preşedintele Nicolas Sarkozy a discutat problema expulzării romilor cu şeful statului român, Traian Băsescu, şi cu alţi participanţi. Sarkozy a declarat că toţi liderii prezenţi au susţinut iniţiativa sa de a desfiinţa taberele ilegale de nomazi.

"Acest punct de vedere este împărtăşit de totalitatea colegilor mei din Consiliul European, inclusiv de prim-ministrul bulgar şi de preşedintele român, cu care am avut discuţii îndelungate", a spus preşedintele francez.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut că dreptul la liberă circulaţie al romilor trebuie respectat. Şeful statului a subliniat că romii nomazi sunt cei care au nevoie, în primul rând, de ajutor.

"Ei au anumite caracteristici culturale, călătoresc peste tot şi nu le place să aibă un loc stabil de muncă, uneori nu le place să aibă niciun loc de muncă", a spus Băsescu.

De cealaltă parte,Guvernul german a dezminţit declaraţia lui Sarkozy, potrivit căreia cancelarul Angela Merkel i-ar fi spus că intenţionează şi ea să desfiinţeze câteva tabere de nomazi.

Sarkozy nu a reluat ameninţarea miniştrilor săi de a bloca aderarea României la spaţiul Schengen. Premierul bulgar a subliniat, însă, că ţara sa doreşte să intre în acest spaţiu chiar şi separat de România.

Antena 3

×
Subiecte în articol: summit romi expulzare Nicolas Sarkozy
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close