Antena 3 CNN Externe Băsescu: Sunt creştin, l-am iertat pe Voronin; am dovedit naivitate crezând că Voronin face ce spune

Băsescu: Sunt creştin, l-am iertat pe Voronin; am dovedit naivitate crezând că Voronin face ce spune

Băsescu: Sunt creştin, l-am iertat pe Voronin; am dovedit naivitate crezând că Voronin face ce spune
Sursa foto: basescu
28 Ian 2010   •   00:41

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu acordat ProTV Chişinău, că este creştin, aşa că l-a iertat pe Vladimir Voronin, apreciind totodată că a dat dovadă de naivitate crezând că fostul lider moldovean "face ceea ce spune".
"Eu sunt creştin, aşa că pentru mine domnul Voronin este iertat", a spus Traian Băsescu, întrebat dacă l-a iertat sau dacă are de ce să-l ierte pe fostul preşedinte moldovean.

"Problema domnului Voronin este cu istoria", a adăugat şeful statului român, spunând că depinde dacă acesta va rămâne în istoria R.Moldova ca un lider care a blocat progresul ţării sale spre Europa sau drept "o figură luminoasă care a spus una şi a făcut alta".

Pe de altă parte, întrebat care este cauza proastei relaţii dintre cele două ţări din ultimii ani, preşedintele a spus că în primul rând este vorba despre naivitatea sa, pentru că a crezut că Vladimir Voronin "face ceea ce spune".

"O să vă spun că în primul rând naivitatea mea. Am crezut că preşedintele Voronin face ceea ce spune. Am crezut că este pro-european, că este cum spune, dar limbajul dublu a generat neînţelegeri până la urmă. Eu n-am înţeles de la bun început că domnul preşedinte Voronin una declară şi alta face", a răspuns Traian Băsescu.

Băsescu a spus că nu a existat vreo înţelegere între el şi Vladimir Voronin să nu se discute subiecte sensibile. "Eu întotdeauna i-am spus preşedintelui Voronin că suntem două state independente, dar un singur popor. Iar acest lucru, doar dacă nu vrei să recunoşti realitatea istorică nu-l recunoşti", a spus Băsescu, citat de Mediafax.

Şeful statului a amintit că România a recunoscut independenţa R.Moldova, precum şi "frontierele lăsate moştenire de la fosta Uniune Sovietică".

"Dar, dacă vreţi să-mi spuneţi că Eminescu sau Ştefan cel Mare sunt numai în istoria teritoriului dintre Prut şi Nistru, am să vă contrazic. Am să vă spun că sunt parte a istoriei României", a adăugat Băsescu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close