Antena 3 CNN Externe Băsescu, ultima zi de vizită la Londra. Preşedintele s-a predat în faţa limbii engleze

Băsescu, ultima zi de vizită la Londra. Preşedintele s-a predat în faţa limbii engleze

Băsescu, ultima zi de vizită la Londra. Preşedintele s-a predat în faţa limbii engleze
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
07 Iun 2011   •   17:33

Marţi este ultima zi din vizita oficială pe care preşedintele Traian Băsescu o face în Marea Britanie. Şeful statului are programată o întâlnire cu liderii comunităţii româneşti din Londra. Din păcate, şi de data asta, invitaţia din partea Reginei se lasă aşteptată. Luni însă, Traian Băsescu s-a întâlnit cu premierul britanic David Cameron.

Engleza i-a dat din nou de furcă preşedintelui, chiar la întâlnirea cu premierul britanic. Până la urmă, Traian Băsescu s-a predat în faţa limbii engleze.

"Cu permisiunea dumneavoastră o să folosesc limba română, cu translator", a spus preşedintele Băsescu.

 

Discuţiile dintre Băsescu şi Cameron au avut ca obiect oportunitatea unor investiţii mai serioase ale oamenilor de afaceri britanici în România. Până acum, Marea Britanie ocupă locul zece în topul investitorilor din România, cu doar 3% din totalul investiţiilor străine.

Un alt subiect aprins a fost şi cooperarea militară. "Marea Britanie şi România stau umăr lângă umăr în Afganistan şi în Libia", a declarat premierul Marii Britanii, David Cameron.

După întâlnirea cu şeful guvernului Marii Britanii, preşedintele României a susţinut la "London School of Economics and Political Science" discursul inaugural al seriei de conferinţe "Ghiţă Ionescu".

Pe agenda vizitei la Londra mai figurează discuţii cu oameni de afaceri, dar şi cu românii stabiliţi în regat. Nici de data aceasta, preşedintele nu se va întâlni cu niciun reprezentant al Casei Regale.
 

 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close