Bashar al-Assad a făcut o "eroare gravă, chiar fatală". Aprecierea vine din Rusia, ţară care susţine regimul sirian

de M.Z.    |    28 Ian 2013   •   11:43
Bashar al-Assad a făcut o "eroare gravă, chiar fatală". Aprecierea vine din Rusia, ţară care susţine regimul sirian Foto: Agerpres/AP

Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, apreciază că preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, a făcut o "eroare gravă, poate chiar fatală".

"Bashar al-Assad ar fi trebuit să acţioneze mai rapid şi să invite opoziţia paşnică la masa negocierilor. Este o eroare gravă din partea lui, poate chiar fatală", a spus Medvedev, potrivit presei ruse, informează Mediafax.

"Mi se pare că şansele de menţinere a puterii se diminuează pe zi ce trece", a adăugat Medvedev, la CNN, la summitul de la Davos.

Rusia este unul dintre susţinătorii regimului din Siria, ţară care se confruntă de aproape doi ani cu revolte reprimate violent şi confruntări armate între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate.

Conflictul s-a soldat cu aproximativ 60.000 de morţi, potrivit unei estimări a Naţiunilor Unite.

Medvedev a reiterat că poporul sirian este singurul în măsură să decidă soarta preşedintelui ţării. "Spun încă o dată: poporul sirian este singurul care trebuie să decidă. Nu Rusia, nici Statele Unite sau oricare altă ţară", a încheiat Medvedev.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close