Antena 3 CNN Externe Bashar al-Assad acuză poporul că primeşte bani pentru a participa la manifestaţii împotriva puterii

Bashar al-Assad acuză poporul că primeşte bani pentru a participa la manifestaţii împotriva puterii

Bashar al-Assad acuză poporul că primeşte bani pentru a participa la manifestaţii împotriva puterii
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
03 Iun 2012   •   16:02

Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, i-a acuzat duminică pe sirieni că primesc bani pentru a participa la manifestaţii împotriva regimului în toată ţara sau pentru a ucide, relatează AFP.
   
"Unii sunt şomeri, ei primesc bani pentru a participa la manifestaţii" împotriva regimului, a afirmat Assad, în cadrul unui discurs susţinut în faţa Parlamentului, difuzat de televiziune.
   
Liderul sirian a evocat de asemenea "adolescenţi de 14 sau 15 ani care au primit 2.000 de lire siriene (40 de dolari) pentru a ucide" membri ai forţelor guvernamentale dar şi civili.
   
"Ce eforturi trebuie să depunem pentru a curăţa spiritele acestor tineri?", s-a întrebat el.
   
Regimul preşedintelui Assad se confruntă din martie 2011 cu o revoltă populară fără precedent, zeci de mii de persoane protestând în fiecare vineri în toată ţara.
   
Dar regimul nu recunoaşte amploarea mişcării de contestare şi îi numeşte pe protestatari "terorişti".
   
În faţa represiunii, revolta s-a militarizat de-a lungul lunilor.
   
Peste 13.400 de persoane au murit în violenţele din Siria, de la începutul revoltei împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad, la jumătatea lui martie 2011, şi până în prezent, potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO).

×
Subiecte în articol: Bashar al-Assad popor Siria bani proteste
Parteneri
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic
x close