Antena 3 CNN Externe Bashar al-Assad, acuze grave la adresa Franţei

Bashar al-Assad, acuze grave la adresa Franţei

Bashar al-Assad, acuze grave la adresa Franţei
28 Oct 2015   •   15:42

Președintele sirian Bashar al-Assad a acuzat din nou țările occidentale, inclusiv Franța, de "sprijinirea grupărilor teroriste" în Siria, primind o delegație de parlamentari francezi miercuri la Damasc, relatează AFP, citează Agerpres.ro.

"Multe țări din regiune sau occidentale, între care și Franța, continuă și în prezent să sprijine terorismul, oferind o acoperire politică grupărilor teroriste în Siria și în regiune", a afirmat Al-Assad, citat de agenția de presă oficială Sana.

El a primit o delegație compusă din trei deputați francezi de dreapta, între care Jean-Frédéric Poisson, parlamentar din partea Partidului Creștin-Democrat, un mic partid satelit al Partidului Republicanilor, al fostului președinte Nicolas Sarkozy.

În cadrul acestei întrevederi, Al-Assad a estimat că 'terorismul este principalul motiv al suferinței poporului sirian (...), precum și embargoul impus Siriei, care a influențat într-un mod negativ viața cetățenilor sirieni'.

Al-Assad a estimat, între altele, că 'terorismul și extremismul reprezintă un fenomen internațional, a cărui propagare nu poate fi oprită de nicio frontieră'.

Regimul sirian îi consideră 'teroriști' pe toți rebelii și jihadiștii care luptă împotriva puterii de la Damasc.

×
Subiecte în articol: Bashar al-Assad Franta Damasc
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close