Antena 3 CNN Externe Bashar al-Assad decretează o "amnistie generală", la o săptămână după ce a fost reales

Bashar al-Assad decretează o "amnistie generală", la o săptămână după ce a fost reales

Bashar al-Assad decretează o "amnistie generală", la o săptămână după ce a fost reales
Sursa foto: Foto: abcnews.go.com
09 Iun 2014   •   16:22

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a decretat o "amnistie generală" pentru toate "crimele" comise până luni, o decizie care intervine la o săptămână după ce a fost reales în funcţie, a anunţat televiziunea de stat, informează AFP.
   
Citându-l pe ministrul Justiţiei, televiziunea a anunţat că această iniţiativă are loc "în cadrul reconcilierii şi coeziunii (...), după victoria armatei siriene" pe teren.
   
Aceasta este a cincea amnistie generală decretată de la începutul - în martie 2011 - a unei revolte populare în Siria, care s-a transformat într-un război sângeros între regim şi rebeli după ce protestele iniţiale au fost reprimate în sânge.
   
Al-Assad, al cărui regim îi cataloghează pe insurgenţi drept "terorişti", a mai decretat amnistii la 31 mai şi 21 iunie 2011, dar şi la 15 ianuarie 2012 şi pe 16 aprilie 2013.
   
Amnistia de luni a fost decretată după alegerile prezidenţiale de la 3 iunie, organizate de către regim în zonele pe care le controlează şi denunţate ca "parodie a democraţiei" de către opoziţie şi occidentali.
  

×
Subiecte în articol: Bashar al-Assad Siria alegeri
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close