Antena 3 CNN Externe Bashar al-Assad: "Erdogan se crede sultan al Imperiului Otoman, cu apucături de calif"

Bashar al-Assad: "Erdogan se crede sultan al Imperiului Otoman, cu apucături de calif"

Bashar al-Assad: "Erdogan se crede sultan al Imperiului Otoman, cu apucături de calif"
09 Noi 2012   •   17:00

Preşedintele sirian, Bashar al-Assad, l-a criticat dur pe primul ministru turc, Recep Tayyip Erdogan, acuzându-l că are un comportament demn de un sultan otoman, care se crede calif.

 Relaţiile dintre Turcia şi Siria s-au deteriorat dramatic, cele două ţări fiind odinioară aliate de nădejde. Guvernul de la Ankara şi-a susţinut public sprijinul pentru rebelii sirieni, care luptă să doboare de la putere regimul lui Assad.

"Erdogan crede că este un nou sultan al Imperiului Otoman şi are impresia că poate controla întreaga regiune, sub o singură umbrelă, aşa cum se întâmpla pe vremea otomanilor. El este convins că este un adevărat calif", a declarat liderul de la Damasc într-un interviu acordat postului RT.

Al-Assad mai spune că mentalitatea lui Erdogan, cel care conduce partidul cu rădăcini islamice AKP - Partidul Dreptăţii şi al Dezvoltării, este responsabilă pentru disensiunile dintre cele două ţări vecine.
"Erdogan şi-a schimbat politica faţă de Siria de la stadiul de zero probleme la zero prietenie", a continuat al-Assad.
Acesta a menţionat că ultima discuţie, pe care a avut-o cu premierul turc, a avut loc în mai 2011.

Liderul de la Damasc l-a mai acuzat pe Erdogan că sprijină Frăţia Musulmană să preia controlul în Orientul Mijlociu şi astfel să-şi consolideze propriul viitor politic

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close