Antena 3 CNN Externe Bashar al-Assad, într-o moschee din Damasc. Preşedintele sirian a apărut după multă vreme în public

Bashar al-Assad, într-o moschee din Damasc. Preşedintele sirian a apărut după multă vreme în public

Bashar al-Assad, într-o moschee din Damasc. Preşedintele sirian a apărut după multă vreme în public
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    19 Aug 2012   •   16:55

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a făcut duminică rugăciunea de Aid el-Fitr care marchează încheierea Ramadanului într-o moschee din Damasc, înconjurat de oficiali de rang înalt ai partidului Baas şi ai Guvernului, potrivit AFP.

În moscheea al-Hamad, din cartierul de lux Mouhajirine (nord), lângă Assad mai erau premierul Wael al-Halaqi - numit recent în această funcţie, Mohamed Said Bkitan - secretar general adjunct al Baas şi preşedintele Parlamentului Jihad Lahham.

Îmbrăcat într-un costum sobru, cămaşă albă şi cravată gri, Assad a apărut pentru prima dată în public de la atentatul în care au murit patru oficiali de rang înalt din cadrul serviciilor de securitate la 19 iulie.

De atunci, televiziunea a prezentat de mai multe ori imagini cu preşedintele primind diverse personalităţi dar aceasta este prima dată când este văzut în afara palatului său.

Regimul preşedintelui Assad se confruntă cu o revoltă fără precedent care a provocat moartea a peste 23.000 de persoane în 17 luni de violenţe, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO).
×
Subiecte în articol: Bashar al-Assad Siria moschee

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close