Antena 3 CNN Externe Bashar al-Assad: Poporul sirian nu va permite complotului să reuşească şi să îşi atingă obiectivele

Bashar al-Assad: Poporul sirian nu va permite complotului să reuşească şi să îşi atingă obiectivele

Bashar al-Assad: Poporul sirian nu va permite complotului să reuşească şi să îşi atingă obiectivele
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
26 Aug 2012   •   18:30

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a reafirmat duminică faptul că regimul său va învinge "cu orice preţ" "complotul străin" îndreptat împotriva ţării sale, a anunţat agenţia oficială Sana, relatează AFP.
   
"Poporul sirian nu va permite complotului să reuşească şi să îşi atingă obiectivele" şi îl va învinge "cu orice preţ", a declarat al-Assad, care se confruntă cu o revoltă de peste 17 luni, primindu-l pe un emisar iranian la Damasc, potrivit Sana.
   
"Ceea ce se întâmplă nu este dirajat doar împotriva Siriei, ci împotriva întregii regiuni", a adăugat şeful statului sirian.
   
"Deoarece Siria este o piatră unghiulară în regiune, forţele externe vizează Siria cu scopul să îşi vadă complotul reuşind în întreaga regiune", a continuat el.
   
"Siria va continua strategia sa de rezistenţă (...), în pofida colaborării dintre ţările occidentale şi anumite state din regiune pentru ca ea să îşi schimbe poziţia", a apreciat preşedintele sirian.
   
De la începutul revoltei, regimul al-Assad acuză rebelii care luptă împotriva trupelor sale că sunt "bande de terorişti înarmaţi", aflaţi în solda străinilor. Regimul acuză totodată ţări ca Arabia Saudită, Qatar şi Turcia că îi finanţează şi îi înarmează pe rebeli cu scopul de a produce haos în ţară.
   
Bashar al-Assad a ignorat toate apelurile lansate de către comunitatea internaţională de la începutul revoltei, lăudându-se cu susţinerea populaţiei, în timp ce reprimarea şi confruntările armate s-au soldat cu aproxmativ 25.000 de morţi în 17 luni de conflict, potrivit unei organizaţii nonguvernamentale (ONG) siriene cu sediul în Marea Britanie.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close