Antena 3 CNN Externe Bashar al-Assad promite să "cureţe" Siria, în urma unui atentat sinucigaş la o moschee din Damasc

Bashar al-Assad promite să "cureţe" Siria, în urma unui atentat sinucigaş la o moschee din Damasc

Bashar al-Assad promite să "cureţe" Siria, în urma unui atentat sinucigaş la o moschee din Damasc
Sursa foto: Foto: gdailynews.wordpress.com
22 Mar 2013   •   13:41

Preşedintele Bashar al-Assad a condamnat un atentat sinucigaş în care a fost ucis atât un cunoscut demnitar religios sunnit care susţinea regimul, cât şi alte 48 de persoane, la Damasc, angajându-se să "cureţe" ţara de extremişti, într-un mesaj publicat în noaptea de joi spre vineri, informează AFP.
   
"Prezint condoleanţele mele poporului sirian pentru martiriul şeicului Mohammad Said al-Bouti, o mare personalitate atât în Siria, cât şi în lumea islamică", a declarat al-Assad.
  
"Te-au ucis crezând că vor reduce la tăcere vocea islamului şi a credinţei în ţară (...), te-au ucis pentru că ai ridicat vocea împotriva ideilor lor obscurantiste ce urmăresc distrugerea principiilor religiei noastre clemente", continuă el.
   
"Jur poporului sirian că sângele tău, al nepotului tău şi al tuturor martirilor patriei nu a curs degeaba, pentru că vom fi credincioşi ideilor tale şi vom aneantiza obscurantismul şi necredinţa lor, până când vom curăţa ţara de ele", a adăugat al-Assad.
   
Un atacator sinucigaş şi-a detonat, joi seara, explozivii pe care îi avea asupra sa, la Moscheea Al-Iman, în cartierul Mazraa (nord), omorând 49 de credincioşi, inclusiv pe şeicul Mohammad Said al-Bouti şi pe nepotul acestuia, a anunţat Ministerul Sănătăţii, acuzând "terorişti", un termen utilizat pentru desemnarea rebelilor ce luptă împotriva trupelor regimului.
   
Autorităţile siriene au decretat doliu la nivelul ţării, vineri şi sâmbătă, a anunţat agenţia oficială Sana.
   

×
Subiecte în articol: Bashar al-Assad
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close