Antena 3 CNN Externe Bashar al-Assad: Siria se va conforma rezoluţiei ONU privind armamentul chimic

Bashar al-Assad: Siria se va conforma rezoluţiei ONU privind armamentul chimic

Bashar al-Assad: Siria se va conforma rezoluţiei ONU privind armamentul chimic
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
29 Sep 2013   •   20:32
Preşedintele sirian Bashar al-Assad a declarat că ţara sa se va conforma rezoluţiei ONU privind armamentul chimic care a fost adoptată vineri la New York, relatează AFP.

Întrebat de un jurnalist italian dacă Damascul se va conforma eezoluţiei numărul 2.118 a ONU, al-Assad a declarat:

"Bineînţeles, o vom respecta, iar istoria noastră dovedeşte că ne-am respectat întotdeauna semnătura pusă pe toate tratatele pe care le-am semnat", a declarat al-Assad unui jurnalist de la postul italian de televiziune Rai 24.

Liderul sirian a apreciat că "este evident" că ţara sa va oferi ajutor şi protecţie celor aproximativ 20 de experţi din cadrul Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), care urmează să plece de la Haga luni şi să ajungă la Damasc marţi.

Al-Assad a apreciat ca "pozitivă" apropierea dintre Statele Unite şi Iran, principalul său aliat împreună cu Rusia, începută în cadrul Adunării Generale a ONU de la New York.

"Dacă americanii sunt oneşti în apropierea lor cu Iranul, rezultatele vor fi pozitive în ceea ce priveşte criza siriană şi toate crizele din regiune", afirmă el.

"Iranienii, la fel ca sirienii, nu au încredere în americani (...), dar iranienii nu acţionează cu naivitate în apropierea lor. Este un pas bine studiat, care se bazează pe experienţa iranienilor cu Statele Unite de la Revoluţia iraniană din 1979", a adăugat preşedintele sirian.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close