Antena 3 CNN Externe Bashar al-Assad VREA SĂ RĂMÂNĂ PREŞEDINTE al Siriei şi după scrutinul din 2014

Bashar al-Assad VREA SĂ RĂMÂNĂ PREŞEDINTE al Siriei şi după scrutinul din 2014

Bashar al-Assad VREA SĂ RĂMÂNĂ PREŞEDINTE al Siriei şi după scrutinul din 2014
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
05 Oct 2013   •   17:56
Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, contestat de opoziţie în cadrul unui conflict soldat cu peste 100.000 de morţi, a declarat că intenţionează să candideze în scrutinul prezidenţial din 2014 dacă "poporul va vrea", informează AFP, conform Mediafax.
"Dacă voi avea sentimentul că poporul sirian ar vrea ca eu să fiu preşedinte în următoarea etapă, voi candida", a afirmat al-Assad într-un interviu acordat postului Halk-TV.
"Dacă răspunsul va fi negativ, nu voi candida", a spus liderul sirian, apreciind că va cunoaşte mai bine situaţia peste patru-cinci luni. Actualul său mandat de preşedinte se încheie în 2014.
Bashar al-Assad a acuzat rebelii, pe care îi consideră "terorişti", că încearcă să creeze un "stat islamic" în Siria. "Teroriştii nu au nicio legătură cu islamul, vin din întreaga lume, din peste 80 de ţări, pentru a purta jihadul şi a crea acest stat", a spus preşedintele.
Declaraţiile sale intervin în contextul în care gruparea insurgentă Statul Islamic în Irak şi Levant, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida, a început să ocupe zone din nordul Siriei, la frontiera cu Turcia.
Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi un conflict militar între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilanţul violenţelor este, potrivit estimărilor ONU, de peste 100.000 de morţi.
 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close