Antena 3 CNN Externe Bătaie ca-n filme în fața casei lui Igor Dodon

Bătaie ca-n filme în fața casei lui Igor Dodon

Bătaie în fața casei lui Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova. Cei care sunt pro și cei care sunt contra lui, s-au încăierat.

Bătaie ca-n filme în fața casei lui Igor Dodon
Sursa foto: Ziarul de gardă
de Alexandra Ionescu    |    24 Mai 2022   •   18:30

Susținătorii PSRM care consideră că Igor Dodon este nevinovat scandează în fața casei fostului președinte: "Libertate!, Noi nu cedăm! Dodon, noi suntem cu tine!".

În același timp, tot acolo se află și cei care așteaptă ca Igor Dodon să fie escortat la penitenciar. Aceștia scandează: ”Dodon la pușcărie!”

Consilierul municipal PSRM, Dinari Cojocari, s-a luat la bătaie cu liderul Partidului Democratia Acasă, Vasile Costiuc, în fața locuinței din Chișinău a fostului președinte.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, actualul președinte de onoare al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, a fost reţinut pentru 72 de ore.

Prietenul lui Vladimir Putin este acuzat de comiterea coruperii pasive, acceptarea finanţării partidului politic de o organizaţie criminală şi îmbogăţire ilicită. Mai exact, percheziţiile au avut loc în cadrul dosarului ''sacoşa''.

Este vorba despre imaginile video din anul 2019 în care Vladimir Plahotniuc, fost preşedinte al partidului democrat din Moldova şi unul dintre oligarhii republicii, i-ar fi trimis lui Dodon o pungă cu bani. Suma ar fi fost pentru salarizarea celor din partidul socialist.

În timpul perchezițiilor s-a iscat un scandal de proporții în fața casei fostului președinte.

Nu doar casa lui Igor Dodon a fost percheziţionată, ci şi a părinţilor săi. Totodată, acțiunile de urmărire penală sunt demarate la cel puțin două apartamente care i-ar aparține lui Dodon, dar care ar fi înregistrate pe numele cumnatului său, dar și a finului socialistului.

Kremlinul se declară "alarmat" de "persecutarea" fostului președinte al Republicii Moldova Igor Dodon, susținător al "dezvoltării unor relații prietenoase, reciproc avantajoase cu Federația Rusă", a transmis purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, citat de Interfax.

"În primul rând, vorbim despre o chestiune internă a R. Moldova. Desigur că suntem alarmați de faptul că astfel de practici și persecuții sunt folosite din nou împotriva celor care sunt susținători ai dezvoltării unor relații prietenoase, reciproc avantajoase cu Federația Rusă" a notat Peskov, conform Deschide.MD.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Vladimir Putin, a mai declarat că speră și ar vrea să fie sigur că toate drepturile legale ale lui Igor Dodon vor fi respectate.

Sursele Deschide.MD susțin că perchezițiile au loc și la alte adrese, respectiv casa părinților lui Dodon din satul Sadova, dar și la tabăra de odihnă care ar aparține familiei lui Dodon.

Totodată, acțiunile de urmărire penală sunt demarate la cel puțin două apartamente care i-ar aparține lui Dodon, dar care ar fi înregistrate pe numele cumnatului său, dar și a finului socialistului, fostului ofițer al SPPS, Lilian Filipov.

Totodată, a fost reținut și cumnatul socialistului, Petru Merineanu. Acesta ar fi încercat să distrugă mai multe probe.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close