Antena 3 CNN Externe Bătaie în Parlamentul panamez. Vezi de la ce s-au încăierat deputaţii din opoziţie cu cei de la putere

Bătaie în Parlamentul panamez. Vezi de la ce s-au încăierat deputaţii din opoziţie cu cei de la putere

Bătaie în Parlamentul panamez. Vezi de la ce s-au încăierat deputaţii din opoziţie cu cei de la putere
Sursa foto: Foto: youtube.com
20 Iun 2012   •   10:13

Bătaie în toată regula în Parlamentul panamez. Mai mulţi deputaţi s-au încăierat în plen, marţi, în cursul unei dezbateri privind privatizarea unor întreprinderi, informează AFP.
   
Bătaia a început în momentul în care un deputat de opoziţie, Raul Pineda, din cadrul Partidului Revoluţionar Democrat (stânga), l-a pălmuit pe vicepreşedintele Congresului, Marcos Gonzalez, membru al partidului aflat la putere, Schimbarea Democratică (dreapta), în cursul unei dezbateri asupra vânzării de către stat a 49% dintre acţiunile pe care le deţine la companii de telecomunicaţii şi energetice, parţial privatizate.
   
Anterior, deputaţi din opoziţie au intrat în conflict cu forţele de ordine, care au utilizat sprayuri lacrimogene, în afara incintei Congresului, în încercarea de a-i dispersa, potrivit unor imagini difuzate de televiziunea locală.
   
"Avem imagini (arătând) un membru al poliţiei care scoate o armă. Un membru al poliţiei a scos o armă (în faţa) unui deputat al opoziţiei!", a exclamat Alcibiades Vasquez, din cadrul Partidului Panamist (dreapta, aflat în ruptură cu partidul la putere).
   
Luni, sesiunea a fost suspendată în urma unor incidente provocate de către public, care se opune vânzării acţiunilor statului la aceste întreprinderi. În urma acestor incidente, autorităţile au anunţat că interzic accesul publicului marţi şi au instalat un cordon de securitate în jurul Congresului. Cu toate acestea, membri ai opoziţiei au încercat să permită intrarea publicului.


×
Parteneri
Ucigașul interlopului Emi Pian, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare
x close