Antena 3 CNN Externe Un bătrân de 77 de ani din Italia, două atacuri de cord după întâlnirea cu o româncă. Ce i-a făcut femeia i-a alertat pe polițiști

Un bătrân de 77 de ani din Italia, două atacuri de cord după întâlnirea cu o româncă. Ce i-a făcut femeia i-a alertat pe polițiști

Caz revoltător ieșit la iveală recent după o anchetă a oamenilor legii italieni. Un bătrân de 77 de ani din Italia a suferit două atacuri de cord după întâlnirea cu o româncă.

Un bătrân de 77 de ani din Italia, două atacuri de cord după întâlnirea cu o româncă. Ce i-a făcut femeia i-a alertat pe polițiști
de Gabriel Dano    |    20 Mai 2022   •   19:47

O rețea de tâlhari români a fost dată în vileag de către DIICOT. Gruparea se specializase în jefuirea bătrânilor italieni, după ce mai întâi le administrau doze masive de Valium. Un fost pilot a făcut două atacuri de cord după doza de Valium primită în acest fel.

Operațiunea oamenilor legii italieni a primit numele de "Transilvania" ;și a scos la iveală o grupare infracțională cu o structură piramidală și două baze active între România și Italia, potrivit Rai News, citat de stiridiaspora.ro.

În prezent, există 59 de suspecți și au fost identificate 15 victime.

Ancheta carabinierilor, desfășurată în colaborare cu Europol, a pornit de la plângerea, în 2018, a unui bărbat în vârstă care a fost înșelat de o româncă. Femeia l-a determinat să-i dea 20.000 de euro, pe care i-a transferat apoi în România. Femeia se prefăcuse că este îndrăgostită de el pentru a-i câștiga încrederea și a putea astfel să obțină banii.

Carabinierii au început alte investigații care au scos la iveală o grupare criminală formată în întregime din cetățeni români și în care fiecare suspect avea o sarcină bine definită, iar la conducerea grupării se afla un cuplu. Gruparea se folosea de tinere care își alegeau cu grijă potențialele victime, în general persoane în vârstă de 70-90 de ani.

Victima era „agățată” pe stradă sub pretextul vânzării de brichete și batiste. Urma faza de „racolare", în care tinerele, profitând de singurătatea și vulnerabilitatea victimelor, se declarau îndrăgostite.

Apoi, spuneau că au nevoie de bani, invocând, în cele mai multe cazuri, probleme de sănătate fictive ale lor sau ale membrilor familiei lor care locuiau, în special, în spațiul european.

Infractorii nu se fereau însă să-și și amenințe victimele, dacă poveștile lacrimogene nu aveau succes.

Unul dintre cele mai revoltătoare cazuri a avut loc în decembrie 2018, când carabinierii au arestat două femei, care au fost ulterior condamnate și sunt încă în închisoare. Acestea au jefuit casa unui bărbat de 77 de ani, care fusese anterior pilot de circuit, nu înainte de a-i administra o doză aproape letală de valium, ceea ce i-a provocat bărbatului două atacuri de cord în zilele care au urmat evenimentului.

×
Subiecte în articol: italian ancheta carabinieri
Parteneri
Gata cu amenzile! Apelul celui mai cunoscut polițist român de pe TikTok
x close