Bătrân de 60 de ani, salvat la 15 km în largul coastelor Japoniei, la două zile după cutremur

de Antena3.ro    |    13 Mar 2011   •   11:48
Bătrân de 60 de ani, salvat la 15 km în largul coastelor Japoniei, la două zile după cutremur Foto: Agerpres/AP
Un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost salvat duminică, la 15 kilometri în largul coastelor japoneze, informează AFP. Bărbatul a petrecut două zile plutind pe un fragment al acoperişului unei case distruse vineri de tsunami, potrivit unui anunţ al Ministerului nipon al Apărării.

Bătrânul, Hiromitsu Shinkawa, a fost localizat de un distrugător al Marinei japoneze, în largul regiunii Fukushima. Deşi starea sa de sănătate bună, a fost transferat cu elicopterul la un spital din regiune.

Conform agenţiei Jiji, Shinkawa, care locuia în oraşul Minamisoma, le-a declarat salvatorilor că a fugit în momentul în care a aflat că zona urmează să fie afectată de un tsunami.

 "Dar m-am întors să iau ceva de acasă şi am fost luat de apă. M-am agăţat de o bucată din acoperişul casei şi asta m-a salvat", a adăugat el. 

Ultimul bilanţ oficial al catastrofei produse vineri indică 688 de morţi, 642 de dispăruţi şi 1.570 de răniţi. Comandantul poliţiei din prefectura Miyagi a declarat că se aşteaptă ca bilanţul să depăşească 10.000 de victime numai în această regiune. 

Parteneri
x close