Antena 3 CNN Externe O bătrânică de 77 de ani a fost arestată de forțele ruse pentru că a protestat împotriva invaziei Ucrainei

O bătrânică de 77 de ani a fost arestată de forțele ruse pentru că a protestat împotriva invaziei Ucrainei

La o zi după ce imaginile cu trei copii arestați pentru că au protestat împotriva invaziei Ucrainei au devenit virale, o pensionară, supraviețuitoare a asediului nazist de la Leningrad a fost arestată de forțele de securitate pentru același motiv.

O bătrânică de 77 de ani a fost arestată de forțele ruse pentru că a protestat împotriva invaziei Ucrainei
Sursa foto: Captura video
de Alexandra Ionescu    |    03 Mar 2022   •   09:23

Sute de ruși au ieșit pe străzile din Moscova, Sankt Petersburg și alte orașe pentru a protesta împotriva invaziei ilegale asupra Ucrainei.

Dar, în timp ce forțele lui Putin atacă capitala Kiev, poliția rusă a intervenit aseară pentru a opri un protest pașnic în centrul Sankt Petersburgului.

Imagini video șocante arată opt ofițeri care se apropie pentru a aresta o pensionară pe nume Yelena Osipova, în timp ce alții din mulțime strigă la aceștia să se oprească.

Osipova, care este o supraviețuitoare a asediului nazist de la Leningrad - de când a fost redenumită Sankt Petersburg - purta o pancartă pe care scria: „Soldat, aruncă-ți arma și vei fi un adevărat erou!”.

Potrivit grupului rus independent pentru drepturile omului Ovd-Info, 7603 de persoane au fost reținute la demonstrațiile împotriva războiului din Rusia din 24 februarie - ziua în care Rusia a invadat Ucraina, informează Daily Mail.

Reprimarea violentă a disidenței în Rusia lui Putin a fost nediscriminatorie, atât bătrânii, cât și copiii au fost printre cei reținuți.

Această arestare vine  după ce un videoclip în care o mamă, cu lacrimi în ochi, încearcă să-i explice fiicei sale de ce au fost reținute de poliție.

Mama și fiica s-au dus să pună flori la ambasada Ucrainei din Moscova și să lase acolo afișele „Nu războiului” pe care le desenaseră.

 

 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close