Antena 3 CNN Externe O bătrână de 90 de ani a transferat peste 30 de milioane de dolari, după o ţeapă prin telefon, în Hong Kong

O bătrână de 90 de ani a transferat peste 30 de milioane de dolari, după o ţeapă prin telefon, în Hong Kong

O bătrână din Hong Kong, în vârstă de 90 de ani, a fost victima cele mai mari fraude prin telefon înregistrată în istoria orașului, în urma căreia femeii i s-au furat peste 30 de milioane de dolari.

O bătrână de 90 de ani a transferat peste 30 de milioane de dolari, după o ţeapă prin telefon, în Hong Kong
Sursa foto: Pixabay
de Ruxandra Rădulescu    |    22 Apr 2021   •   12:43

O femeie din Hong Kong, în vârstă de 90 de ani, a fost țintă ușoară pentru o grupare de hoți care au păcălit-o cu un simplu apel telefonic, să le dea, de bunăvoie, 32 de milioane de dolari. 

Întâmplarea constituie cea mai mare fraudă prin telefon din istoria orașului Hong Kong. 

Persoanele în vârstă, din regiunile bogate ale acestei metropole asiatice, cad adesea pradă unor astfel operațiuni.

Bătrâna lucuiește într-o casă luxoasă, în cartierul The Peak, una dintre cele mai selecte zone din Hong Kong.

Cum au convins-o hoții pe femeie să le dea zeci de milioane de dolari

Hoții au contactat-o pe bătrână telefonic, și s-au prezentat drept oficiali ai Autorității de Siguranță Publică din China.  

Aceștia au mințit-o pe femeie cum că identitatea ei ar fi fost implicată într-un caz penal foarte grav, ce a avut loc în centrul țării. 

Cu aceste argumente, hoții au convins-o pe bătrână să-și vireze toate economiile într-un alt cont bancar, sub pretextul de ca doar așa banii ei ar fi protejați, titrează CBS.

Se pare că în următoarele zile unul dintre hoți a apărut la locuința bătrânei cu un telefon mobil special.  

Femeii i s-a spus să folosească dizpozitivul pentru a discuta cu presupuși agenți, care au convins-o să facă 11 transferuri bancare în valoare totală de 32 de milioane de dolari, pe o perioadă de cinci luni. 

Persoana care a simțit că ceva nu este în regulă, și a alertat autoritățile a fost chiar femeia care se ocupă de îngrijirea bătrânei. 

În urma investigației conduse de Poliție, autoritățile au arestat un tânăr de 19 ani pentru fraudă, însă acesta a fost eliberat pe cauțiune.

×
Subiecte în articol: hong kong batrana inselata frauda
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close