Antena 3 CNN Externe Băutură energizantă care conţinea urme de cocaină, retrasă de pe piaţa germană

Băutură energizantă care conţinea urme de cocaină, retrasă de pe piaţa germană

Băutură energizantă care conţinea urme de cocaină, retrasă de pe piaţa germană
Sursa foto: Red Bull Cola
24 Mai 2009   •   19:48

Autorităţile germane de reglementare în domeniul alimentar au descoperit urme de cocaină în cutiile de băutură energizantă Red Bull Cola. Oficialii din landurile Hesse, Renania de Nord Westfalia, Turingia şi Renania-Palatinat au retras de pe piaţă produsul. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Turingia a declarat că produsul nu este dăunător pentru sănătate, dar încalcă legile din alimentaţie.

Institutul de Sănătate şi Muncă din Renania de Nord Westfalia a descoperit urmele de cocaină pornind de la peţiolul unei frunze din care se presupune că a fost extrasă toată substanţa activă. Acesta este motivul pentru care ministerul consideră că băutura nu ar trebui clasificată în categoria alimentelor, ci ar trebui să intre sub jurisdicţia legislaţiei naţionale cu privire la narcotice.

?Extractele din frunze de coca, fără ingredientul activ al cocainei, sunt folosite în întreaga lume ca aromă pentru mâncăruri şi sunt absolut sigure?, a declarat un purtător de cuvânt al Red Bull, citat de dw-world.de.

Ministrul Mediului din landul Hesse a declarat că prezenţa extractului din frunze de coca în băutură a fost confirmată, dar, având în vedere faptul că nu este dăunătoare pentru sănătate, nu a emis un avertisment. El a solicitat totuşi retragerea produsului. Cu toate acestea, reprezentanţii Red Bull au o altă opinie cu privire la legalitatea produsului şi consideră că acesta poate fi comercializat.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cocaina
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close