Antena 3 CNN Externe Băutura pe care o consumi aproape zilnic, contaminată. O fabrică a fost deja închisă

Băutura pe care o consumi aproape zilnic, contaminată. O fabrică a fost deja închisă

Băutura pe care o consumi aproape zilnic, contaminată. O fabrică a fost deja închisă
Sursa foto: Foto: favim.com
30 Apr 2012   •   12:50
O fabrică a companiei Coca-Cola din nordul Chinei a fost închisă temporar, după scurgerea unor informaţii potrivit cărora în băutură există clor, informează AFP. Autorităţile au ordonat deschiderea unei anchete.

Veridicitatea informaţiilor apărute în presă a fost confirmată de o "inspecţie a instalaţiei, un test al produselor, un examen al probelor şi interviuri cu personalul”.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Coca-Cola, închiderea temporară a fabricii a fost hotărâtă nu din cauza problemelor de securitate alimentară sau a nivelului de clor din apă, ci din cauza altor probleme ridicate de inspecţie.

"Nivelurile de clor erau mult inferioare normelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Statelor Unite, Uniunii Europene (UE) sau ale Chinei pentru apa potabilă", susţine purtătorul de cuvânt.

Agenţia China Nouă precizează că mici cantităţi de clor au fost găsite în apa utilizată pentru fabricarea băuturii gazoase în februarie, în cursul unor lucrări de mentenanţă efectuate în uzină. Presa locală a fost anunţată cu privire la contaminarea a nouă loturi de produse.

Clorul este utilizat la distrugerea bateriilor în cadrul tratării apei potabile, însă o concentraţie prea ridicată poate fi periculoasă pentru sănătate.

Vânzările de Coca-Cola în China au reprezentat anul trecut 7% din vânzările grupului în întreaga lume.





 


 

×
Subiecte în articol: Coca Cola China clor sănătate
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close