Antena 3 CNN Externe Băutura răcoritoare de care mulţi români sunt dependenţi conţine urme de alcool

Băutura răcoritoare de care mulţi români sunt dependenţi conţine urme de alcool

Băutura răcoritoare de care mulţi români sunt dependenţi conţine urme de alcool
Sursa foto: Foto: xmyonlysecret.tumblr.com
27 Iun 2012   •   11:44
Mai multe băuturi cola, printre care Coca Cola şi Pepsi, conţin urme de alcool, relevă un studiu realizat de Institutul Naţional al Consumatorului din Franţa. Potrivit unui comunicat prezentat de publicaţia franceză Le Point, în mai mult jumătate dintre băuturile testate a fost descoperit alcool în cantităţi mici.

Au fost testate 19 băuturi cola şi numai în nouă dintre ele nu s-a descoperit alcool (Carrefour classic şi light, Super U, Auchan, Cora, Casino, Leader Price, U-Man Cola), în timp ce 10 dintre băuturi conţin mai puţin de 10 mg/l de alcool (Coca-Cola clasic, Light şi Zero, Pepsi clasic si Max, Leclerc clasic şi Stévia, Dia, Breizh Cola).

Legea franceză prevede că băuturile răcoritoare pot conţine „urme de alcool”, mai exact o concentraţie mai mică de 1,2%.

Probleme pentru musulmani

Prezenţa alcoolului din băuturile cola, şi în special în Coca Cola, a stârnit discuţii aprinse pe internet, în special pe forumurile pentru musulmani. Aceştia se întreabă dacă băutura este conformă cu regulile religiei musulmane.

Este posibil să existe urme de alcool în Cola Cola, urme ce provin din timpul fabricării băuturii a cărei reţetă este secretă. Anumite fructe, de exemplu, pot conţine urme de alcool”, explică Michel Pépin, director al Coca-Cola Franţa.

Pe site-ul său de internet, compania Coca Cola certifică faptul că băuturile sale NU conţin alcool şi că sunt verificate şi recunoscute de autorităţile fiecărui stat în care este comercializată.

Reprezentanţii companiei Pepsi au confirmat şi ei, prin intermediul unui comunicat, că „pot exista urme de alcool” în băuturi (urme ce provin din ingredientele utilizate), dar că reţeta Pepsi nu include alcool.

 

 

×
Subiecte în articol: Coca Cola Pepsi cola musulmani
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close