Antena 3 CNN Externe Baza navală rusă de la Marea Neagră, finalizată în 2016. Submarinele, echipate cu rachete cu raza de acţiune de peste 1.500 de kilometri

Baza navală rusă de la Marea Neagră, finalizată în 2016. Submarinele, echipate cu rachete cu raza de acţiune de peste 1.500 de kilometri

Baza navală rusă de la Marea Neagră, finalizată în 2016. Submarinele, echipate cu rachete cu raza de acţiune de peste 1.500 de kilometri
Sursa foto: Foto: fas.org
23 Sep 2014   •   16:40

Comandantul Flotei ruse, Aleksandr Vitko, a anunţat că baza de la Novorosiisk a Flotei ruse de la Marea Neagră va fi finalizată în 2016. Submarinele staţionate acolo, a mai spus oficialul rus, vor fi echipate cu rachete de croazieră cu raza de acţiune de peste 1.500 de kilometri.

Liderul rus, Vladimir Putin, a sosit marţi la Novorosiisk pentru a participa la o conferinţă privind viitorul portului. Vitko l-a informat pe comandantul suprem despre planurile de construire a bazei Flotei ruse de la Marea Neagră din Novorosiisk.

"Odată cu revenirea Crimeei în cadrul Rusiei, relevanţa acestei baze nu s-a diminuat, deoarece nave ale NATO sunt în permanenţă prezente în Marea Neagră, astfel că există planuri pentru crearea unei baze navale în zona Mării Negre", a afirmat Vitko, potrivit Itar Tass.

"Submarinele care vor fi staţionate aici vor avea la bord rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune. În plus, este mult mai uşor de ţinut secret plecarea unui submarin în misiune de la Novorosiisk decât de la Sevastopol", a adăugat comandantul Flotei ruse de la Marea Neagră.

Întrebat care va fi raza de acţiune a rachetelor de la bordul submarinelor, Aleksandr Vitko a precizat că va fi de "peste 1.500 de kilometri".

Comandantul Flotei ruse a mai precizat că planurile prevăd ca şapte submarine să fie staţionate la noua bază, amintind că în prezent Flota de la Marea Neagră are 173 de nave.

"Peste 80 de nave vor intra în funcţiune până în 2020, în timp ce unele se vor apropia de sfârşitul perioadei de exploatare. Până în 2020, Flota de la Marea Neagră va avea 206 nave", a adăugat el.

În prezent, baza de la Novorosiisk găzduieşte 51 de nave, iar până în 2020 va avea 61.

×
Subiecte în articol: Flota rusã
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close