Antena 3 CNN Externe BBC a anulat difuzarea unui documentar controversat după intervenţia familiei regale britanice

BBC a anulat difuzarea unui documentar controversat după intervenţia familiei regale britanice

BBC a anulat difuzarea unui documentar controversat după intervenţia familiei regale britanice
Sursa foto: Foto: bbc.co.uk
30 Dec 2014   •   17:33

BBC, radiodifuzorul public din Marea Britanie, a anulat difuzarea unui documentar controversat despre familia regală britanică, cu câteva zile înainte de premiera anunţată pentru 4 ianuarie, după intervenţia unor avocaţi ai prinţului Charles, potrivit contactmusic.com.
   
Documentarul "Reinventing the Royals", care trebuia să fie difuzat în Marea Britanie pe 4 ianuarie 2015, sugerează că unii membri ai familiei regale au angajat specialişti în comunicare şi relaţii publice pentru a-şi îmbunătăţi imaginea publică în urma decesului prinţesei Diana, care a murit într-un accident de maşină, în Paris, în 1997.
   
Producţia, realizată în două părţi, nu a beneficiat de cooperarea familiei regale, iar şefii BBC au decis să retragă filmul din program în urma unor intervenţii din partea unor "avocaţi despre care se ştie că reprezintă interesele legale ale unor membri marcanţi ai familiei regale, inclusiv Prinţul de Wales (prinţul Charles, n.r.) şi Ducesa de Cornwall (Camilla Parker Bowles, n.r.)", potrivit Radiotimes.com.
   
Un purtător de cuvânt al BBC a insistat că difuzarea documentarului a fost doar amânată din cauza unor probleme nerezolvate. "BBC amână difuzarea documentarului Reinventing the Royals până mai târziu anul viitor, pentru rezolvarea unor probleme, inclusiv dreptul de utilizare a unor imagini de arhivă", a spus reprezentantul radiodifuzorului public britanic.
   

×
Subiecte în articol: BBC
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close