Antena 3 CNN Externe BBC: Margaret Thatcher a fost externată în urma unei intervenţii chirurgicale

BBC: Margaret Thatcher a fost externată în urma unei intervenţii chirurgicale

BBC: Margaret Thatcher a fost externată în urma unei intervenţii chirurgicale
29 Dec 2012   •   22:01

Fostul premier conservator Margaret Thatcher a fost externată de la un spital, în urma unei operaţii la nivelul vezicii, potrivit unor surse citate de BBC News Online, informează Mediafax.
   
Margaret Thatcher "se simte bine" în urma operaţiei, considerate minore, de extirpare a unei excrescenţe, potrivit acestor surse. Baroana, în vârstă de 87 de ani, care s-a confruntat cu probleme de sănătate în ultima perioadă, a fost internată săptămâna trecută şi pare că a fost externată vineri, potrivit aceloraşi surse.
   
Lady Thatcher s-ar afla într-o "convalescenţă privată", potrivit lui Norman Smith, un corespondent BBC. Acesta afirmă că nu este clar dacă baroana se află la domiciliu.
   
Imediat după internare, lordul Bell, un prieten şi fost consilier al lui Thatcher, a declarat pentru BBC News că aceasta fost supusă unei operaţii "minimal invazive". "Este foarte puternică. Doctorii sunt foarte mulţumiţi. Ei au spus că operaţia a decurs complet satisfăcător", afirma el.
   
Premierul David Cameron a postat un mesaj pe Twitter adresat baroanei, imediat după internare, în care îi ura "însănătoşire grabnică".
   
Lady Thatcher a fost prima femeie care a condus un Guvern britanic, deţinând funcţia de premier timp de trei mandate, în perioada 1979-1990. Ea a suferit o serie de atacuri minore, în 2002, fiind sfătuită de medici să nu mai susţină discursuri în public. Fiica ei, Carol Thatcher, a dezvăluit că mama sa suferă de demenţă.
   

×
Subiecte în articol: Margaret Thatcher
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close