Antena 3 CNN Externe Beijingul, acoperit din nou de un smog toxic

Beijingul, acoperit din nou de un smog toxic

Beijingul, acoperit din nou de un smog toxic
de M.T.    |    29 Ian 2013   •   17:13

Un smog toxic a acoperit marţi Beijingul, reducând vizibilitatea la mai puţin de 200 de metri în multe zone ale capitalei chineze şi forţând anularea mai multor zboruri şi închiderea autostrăzilor, anunţă CNN.

Este pentru a patra oară de la începutul acetui an când un stfel de fenomen se produce în China, mulţi dintre locuitorii capitalei văzându-se nevoiţi să renunţe la măştile obişnuite în favoarea celor de gaz, scrie agenţia Xinhua.

Autorităţile au recomandat populaţiei să nu iasă din casă, cei vizaţi fiind bătrânii şi copiii.

„Poluarea aerului este teribilă. Acest lucru ameninţă sănătatea cetăţenilor, iar responsabilii cu mediul trebuie să rezolve situaţia”, a spus Zhang Shuquing, un rezident din Beijing, la China Radio International.

Problema poluării din China devine tot mai serioasă, un spital de pediatrie din Beijing anunţând că, doar în această lună, a tratat un număr record de 9.000 de copii care sufereau de probleme respiratorii, în majoritatea cazurilor medicii dând vina pe smog.

Situaţia s-ar putea îmbunătăţi începând cu miercuri, atunci când sunt anunţate ploi şi ninsori, care ar putea curăţa aerul, au anunţat meteorologii chinezi.

×
Subiecte în articol: China Beijing poluare smog
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close