Antena 3 CNN Externe Belarusul și-a intensificat activitatea militară de la granița cu Ucraina | Motivul invocat: protecția față de ucraineni și NATO

Belarusul și-a intensificat activitatea militară de la granița cu Ucraina | Motivul invocat: protecția față de ucraineni și NATO

Belarusul și-a intensificat activitatea militară de la granița cu Ucraina. Potrivit conducerii forțelor armate ale Republicii Belarus, motivul este ”protecția față de ucraineni și trupele NATO”.

Belarusul și-a intensificat activitatea militară de la granița cu Ucraina | Motivul invocat: protecția față de ucraineni și NATO
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    16 Mai 2022   •   22:18

Potrivit unuia dintre localnicii din regiunea Gomel, pe autostrada Gomel-Cernigov, la doi kilometri de granița cu Ucraina, au fost instalați parapeți și aduse vehicule blindate.

Acolo au fost amenajate puncte de control și blocuri de beton. În direcția frontierei, poliția rutieră verifică actele și portbagajul celor care merg în satele de graniță din Belarus

Un locuitor al districtului Loevsky a spus că în mai multe locuri - lângă sate, până de curând, tancurile erau camuflate: erau „îngropate”. „Acum au plecat – i-au scos și au plecat”, a spus el.

Mama unuia dintre militari, care servește în brigada mecanizată Slonim și a petrecut mai bine de o lună la granița cu Ucraina, a declarat pentru Svoboda că militarii s-au întors la Slonim.

„Acum au fost înlocuiți de Forțele de Operațiuni Speciale”, a spus mama luptătorului.

Între timp, prim-adjunctul șefului Statului Major General al Forțelor Armate din Belarus, Igor Korol, a vorbit la televiziunea de stat despre posibilele amenințări din partea Ucrainei și a țărilor NATO.

"Un grup de rachete de croazieră a fost creat în Mediterana și Marea Baltică. Din păcate, rachetele de croazieră nu sunt arme pentru apărare, sunt arme în primul rând pentru atac. Raza de acțiune a acestor rachete le permite să tragă pe teritoriul țării noastre”, a spus el.

El a vorbit despre grupurile tactice de batalion de la graniță, adăugând că „asta nu s-a mai întâmplat niciodată”.

„Ei se află la terenurile de antrenament din apropierea granițelor noastre, sunt pe deplin instruiți, echipați, au provizii și sunt gata să acționeze”.

El a spus că „stații americane de contrabaterie” au fost desfășurate în apropierea graniței în direcția Ovruch, iar „Ucraina a concentrat aproximativ 10.000 de militari împotriva Republicii Belarus” în direcția Rivne.

„Toată lumea este înarmată, toată lumea are arme, așa că poate exista un fel de provocare”, a spus șeful adjunct al Statului Major General al Republicii Belarus.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Belarus armata
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close