Antena 3 CNN Externe Belarus va primi un miliard de dolari de la FMI pentru combaterea COVID-19

Belarus va primi un miliard de dolari de la FMI pentru combaterea COVID-19

FMI a declarat că va distribui rezerve în valoare de 650 miliarde USD între membrii săi, ca parte a așa-numitelor drepturi speciale de tragere (DST).

Belarus va primi un miliard de dolari de la FMI pentru combaterea COVID-19
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    24 Aug 2021   •   12:33

Această mișcare i-a înfuriat pe militanți, întrucât vine într-un moment în care conflictul în creștere între Europa și Belarus este legat de încălcarea drepturilor omului, iar Belarusul este acuzat că a trimis migranți la frontierele UE ca răzbunare împotriva blocului.

”La fel ca alte țări membre ale FMI, Belarus va primi o alocare DST proporțional cu cota sa”, a transmis un purtător de cuvânt al FMI, care a adăugat că, având în vedere evenimentele din această țară, va monitoriza situația îndeaproape.

De asemenea, FMI a anunțat luni că dacă banii vor fi folosiți cu înțelepciune și într-un mod eficient, criza fără precedent va putea fi combătută într-un final, potrivit Politico.

Liderul opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a scris un mesaj pe Twitter în care acuză că „regimul din Belarus va folosi miliardul de dolari de la FMI pentru represiuni, nu pentru susținerea poporului”.

Regimul lui Alexander Lukashenko a fost recent pus sub sancţiuni suplimentare de către UE, SUA şi Marea Britanie pentru diverse abuzuri ale drepturilor omului.

Când vine vorba de Afganistan, FMI a declarat că va refuza drepturile DST din cauza „lipsei de claritate în cadrul comunităţii internaţionale cu privire la recunoaşterea unui guvern”.

×
Subiecte în articol: Belarus FMI COVID-19
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close