Antena 3 CNN Externe Belarus. Doi lideri ai opoziţiei, bătuţi de poliţie la protestul de după alegerile prezidenţiale

Belarus. Doi lideri ai opoziţiei, bătuţi de poliţie la protestul de după alegerile prezidenţiale

Belarus. Doi lideri ai opoziţiei, bătuţi de poliţie la protestul de după alegerile prezidenţiale
Sursa foto: Foto: Intact Images
20 Dec 2010   •   14:23

Doi lideri ai opoziţiei din Belarus au fost bătuţi de poliţie în timpul unui protest izbucnit după alegerile prezidenţiale de ieri. Manifestanţii l-au acuzat pe preşedintele Alexander Lukaşenko de fraudarea votului şi au încercat să ia cu asalt clădirea guvernului. Au fost opriţi la timp de forţele de ordine care au arestat sute de protestatari.

Aproape 70 de mii de oameni s-au adunat în piaţa Independenţei din Minsk şi au cerut demisia preşedintelui Alexander Lukaşenko. Un grup de protestatri a încercat să ia cu asalt clădirea guvernului.

Forţele de ordine au intervenit brutal pentru a dispersa mulţimea. Sute de manifestanţi au fost arestaţi.

Poliţiştii l-au bătut cu bestialitate pe liderul opoziţiei, Vladimir Neklyayev, chiar sub ochii jurnaliştilor. Politicianul a fost dus cu ambulanţa la spital şi e în stare gravă. Un alt membru al forţelor de dreapta de la Misnk, Nikolay Statkevitch, a fost agresat şi s-a ales cu răni uşoare. El a fost apoi reţinut, împreună cu alţi trei membri ai opoziţiei.

Violenţele au izbucnit după ce preşedintele în exerciţiu, Alexander Luckaşenko, a anunţat că se aşteaptă să obţină un nou mandat în fruntea statului. Rezultatele exit-pollurilor, date publicităţii aseară, îl creditau cu peste 75 la sută din sufragii. Oamenii l-au acuzat însă de fraudarea votului şi i-au cerut să-şi părăsească postul.

 

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close