Antena 3 CNN Externe Belarus recunoaște că livrează arme Rusiei

Belarus recunoaște că livrează arme Rusiei

Potrivit prim-ministrului, Raman Golovchenko, armele din Belarus sunt solicitate nu numai în interiorul țării, ci și ”pentru nevoile Federației Ruse”.

Belarus recunoaște că livrează arme Rusiei
Sursa foto: Hepta/ Zuma Press / Volodymyr Tarasov
de Alexandra Ionescu    |    25 Mai 2022   •   20:51

Armele de fabricație rusă sunt în prezent solicitate de consumatorii ruși, a declarat prim-ministrul, Raman Golovchenko. 

Golovcenko, care a condus Comitetul militar-industrial de stat în perioada 2018-2020, a recunoscut dificultățile cu exportul de produse din cauza sancțiunilor occidentale împotriva complexului militar-industrial: „Restricții la import foarte mari. Nu este un secret pentru nimeni că am folosit componente occidentale. Dar complexul militar-industrial din Belarus nu este primul an sub sancțiuni”.

Potrivit acestuia, producătorii „s-au angajat în substituirea importurilor, au consolidat legăturile cu producătorii ruși”.

„Și, desigur, armele sunt acum la mare căutare nu numai pentru nevoile interne ale republicii, ci și pentru Federația Rusă.

”Avem programe comune. Acum lucrăm intens pentru a îmbunătăți ceea ce a fost, desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina. De aceea, acum este o perioadă foarte responsabilă și dinamică pentru apărarea belarusă”, a spus Golovchenko, potrivit Eurointegration.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Belarus arme
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close