Antena 3 CNN Externe Belarusul nu va lua parte la invazia rusă din Ucraina, anunță Kremlinul

Belarusul nu va lua parte la invazia rusă din Ucraina, anunță Kremlinul

Kremlinul anunță că Belarusul nu va lua parte la invazia rusă din Ucraina. În schimb, Aleksandr Lukașenko a anunțat că va oferi protecție trupelor ruse din interiorul țării sale.

Belarusul nu va lua parte la invazia rusă din Ucraina, anunță Kremlinul
de Cerasela Stafie    |    15 Mar 2022   •   17:43

Liderul din Belarus a precizat că trupele sale nu vor merge în Ucraina. Președintele a spus că forțele armate din Belarus își îndeplinesc misiunile preconizate pe teritoriul țării, anunțul vine de la Moscova, prin intermediul agenției de presă rusă de stat TASS. 

”Vreau să subliniez încă o dată acest lucru: nu ne vom implica în această operațiune pe care Rusia o desfășoară în Ucraina. Cel mai important, vă spun, ca militari, că nu este nevoie de acest lucru”, a spus Lukașenko. Liderul din Belarus a spus că este de părere că Rusia ”are suficiente trupe acolo”. "Putem să dăm ceva Rusiei din perspectiva armelor? Nu. Cumpărăm toate acestea de la Federația Rusă. Au de toate și chiar mai bine. De aceea nu avem nicio treabă acolo. Și nimeni nu ne spune să mergem acolo", a continuat el. 

Președintele din Belarus a precizat că trupele sale își îndeplinesc misiunile preconizate pe teritoriul țării. "Sarcina noastră - care este foarte importantă în orice bătălie, nu numai în război - este să prevenim un atac din spate asupra trupelor care avansează. Cele rusești", a spus el. ”Nu trebuie să permitem niciodată asta”. Acesta a menționat a spus că țara sa ”face asta, pentru că avem nevoie de asta, ca stat, pentru a ne proteja granițele din nord-vest, vest și chiar, așa cum se întâmplă, în sud”.

×
Subiecte în articol: Ucraina Belarus Aleksandr Lukașenko
Parteneri
Max Verstappen a câștigat cursa de sprint la Shanghai
x close