Antena 3 CNN Externe Belarus a sistat temporar livrarea de petrol către Polonia. Furnizarea de electricitate către Ucraina, oprită de joi

Belarus a sistat temporar livrarea de petrol către Polonia. Furnizarea de electricitate către Ucraina, oprită de joi

Livrarea de petrol către Polonia a fost temporar sistată de Belarus. Furnizarea de electricitate către Ucraina va fi și ea oprită de joi.

Belarus a sistat temporar livrarea de petrol către Polonia. Furnizarea de electricitate către Ucraina, oprită de joi
Sursa foto: Twitter/ Русские Афины
de Cerasela Stafie    |    17 Noi 2021   •   17:57

Fluxurile de petrol către Polonia au fost temporar sistate de operatorul de conducte petroliere din Belarus, pentru o întreținere neprogramată. Anunțul a fost făcut, miercuri, de Varșovia, iar incidentul are loc pe fondul crizei de migranți care se desfășoară la granița Belarus-Polonia.

Monopolul rusesc de conducte Transneft a informat operatorul polonez de conducte PERN Group că ”pomparea de petrol către Polonia și Germania va fi ușor redusă”, scrie The Moscow Times.

„Volumul lunar de materie primă va fi îndeplinit conform așteptărilor. Depozitele de petrol ale Poloniei sunt complet securizate și funcționează continuu”, a adăugar PERN Group.

De asemenea, tot miercuri, Ministerul Energiei din Belarus că întrerupe livrările de energie electrică către Ucraina vecină, începând de joi.

”Livrările de energie electrică către Ucraina vor fi întrerupte începând cu 18 noiembrie, în conformitate cu procedura stabilită de interacțiune în cadrul relațiilor contractuale”, a anunțat Ministerului Energiei de la Minsk. În mesaj nu sunt transmise și motivele întreruperii.

Această situație a apărut după ce președintele Alexander Lukașenko a amenințat, săptămâna trecută, că va întrerupe tranzitul gazelor naturale către Europa ca răspuns la orice noi sancțiuni vor impune liderii UE legate de criza migranților.

Lukașenko este acuzat de liderii europeni că a orchestrat criza migranților, ademenindu-i pe aceștia pentru a-i trimite în UE, ca răspuns pentru sancțiunile impuse anul trecut după o represiune puternică împotriva opoziției. Săptămâna viitoare, Uniunea Europeană a anunțat că va lua noi sancțiuni împotriva Belarusului.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close