Antena 3 CNN Externe Belfast. Mai multe familii de români, atacate de o grupare rasistă

Belfast. Mai multe familii de români, atacate de o grupare rasistă

Belfast. Mai multe familii de români, atacate de o grupare rasistă
Sursa foto: geam spart
15 Iun 2009   •   15:47

Mai multe familii de români au fost victimele unor atacuri rasiste. Acestea au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele din Belfast, după ce au fost atacate de o grupare rasistă, informează Belfast Telegraph.

Locuinţele românilor, situate în sudul Belfastului, au fost devastate, în urma mai multor atacuri. Tinerii extremişti au spart geamurile, au lovit uşile casei şi au scandat sloganuri rasiste. Familiile au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele.

Una dintre familii, cu un copil nou-născut, a fost terorizată chiar şi după ce şi-a părăsit locuinţa. Românii au fost localizaţi de grupul de rasişti. Duminică noapte, localnicii au fost nevoiţi să păzească noua locuinţă a românilor pentru a-i proteja.

Paddy Meehan, un vecin al românilor, a declarat: "Rezidenţii locali cred că aceşti oameni trebuie să fie apăraţi. Aceşti tineri extremişti au strigat că aparţin grupării Combat 18 şi au lăsat o scrisoare ce conţine un fragment din cartea Mein Kampf a lui Hitler în cutia poştală a uneia dintre proprietăţi".

"Aceste acţiuni continuă aşa de câteva nopţi. Uneori, se strâng chiar şi 20 dintre ei în faţa proprietăţilor", a adăugat Meehan.

Autorităţile din Belfast au început o anchetă în acest caz. Poliţiştii susţin că nu au "primit plângeri referitoare la rănirea vreunei persoane".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Belfast case romani atac
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close