Antena 3 CNN Externe Belgia: Bomboane contaminate cu melamină, scoase de la vânzare

Belgia: Bomboane contaminate cu melamină, scoase de la vânzare

Belgia: Bomboane contaminate cu melamină, scoase de la vânzare
02 Oct 2008   •   23:57

Cantităţi de melamină cu cinci ori mai mari decât normele legale, substanţa chimică aflată în centrul scandalului cu laptele falsificat din China, au fost descoperite în bomboanele chinezeşti ?White Rabbit?, comercializate în Belgia, scrie publicaţia franceză Libération în ediţia de joi.
Agenţia Federală pentru securitatea sectorului alimentar din Belgia (Afsca) a descoperit 11,24 miligrame de melamină pe un kilogram de produs, având în vedere cantitatea maximă autorizată, care este de 2,5 miligrame de melamină pe kilogram.
Bomboanele ?White Rabbit? au fost retrase de la vânzare de mai multe zile din Belgia, indică Afsca citată de Libération, care a recomandat persoanelor care au cumpărat deja bomboanele să nu le consume.
Acelaşi scandal cu bomboanele infestate cu melamină a ajuns şi în SUA. Produsele au fost imediat retrase de la vânzare şi autorităţile au emis o avetizare publică împotriva consumării acestor dulciuri. O situaţie asemănătoare a avut loc şi în Germania, unde au fost găsite bomboane contaminate într-un magazin alimentar asiatic, dar care au fost de asemenea retrase de la comercializare.
Aproape 53.000 de copii s-au îmbolnăvit şi patru sugari au murit în China, după ce au consumat lapte cu conţinut de melamină, o substanţă chimică care se foloseşte la fabricarea plasticului.
Ca urmare a scandalului cu laptele faslsificat din China, Uniunea Europeană a interzis importurile anumitor produse chinezeşti care conţin lapte pudră, cum ar fi ciocolata şi bomboanele.
Sursă foto: Libération
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: China Belgia
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close