Antena 3 CNN Externe Belgia. Două surori gemene au sărbătorit împlinirea vârstei de 100 de ani (VIDEO)

Belgia. Două surori gemene au sărbătorit împlinirea vârstei de 100 de ani (VIDEO)

Belgia. Două surori gemene au sărbătorit împlinirea vârstei de 100 de ani (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
03 Oct 2010   •   19:35

Două surori gemene din Belgia au fost sărbătorite de familie şi prieteni la împlinirea vârstei de 100 de ani. Ele sunt considerate cele mai vârstnice gemene din lume, chiar dacă nu sunt înscrise în Cartea Recordurilor.  Venerabilele doamne spun, însă, că nu sunt interesate să stabilească vreun record.

Marie şi Gabrielle sunt de origine franceză, dar au trăit aproape toată viaţa în Belgia. Ele nu-şi puteau găsi un loc mai bun de retragere decât o casă de odihnă din oraşul Spa, al cărui nume a devenit sinonim cu staţiunile balneare. Aici şi-au sărbătorit şi centenarul. Aproape 150 de oameni au venit să le felicite, de la primar până la un grup vocal care le-a dedicat un cântec.

Marie a fost profesoară, iar Gabrielle - croitoreasă de pălării, meserie care a pasionat-o încă din tinereţe, după cum a povestit unui ziar local. Deşi au fost căsătorite, ele nu au copii, dar fraţii şi surorile lor le-au dăruit nepoţi, strănepoţi şi stră-stră-nepoţi. La aniversare a fost prezent şi cel mai tânăr membru al familiei - un bebeluş de numai trei luni.

Surorile centenare nu au dorit însă să facă declaraţii pentru presă.

Cartea Recordurilor Guinness atribuie titlul de cele mai vârstnice gemene unor surori din Franţa, care au, însă, doar 98 de ani. Belgienii cer ca recordul să le fie acordat lui Marie şi Gabrielle. Dar surorile au dobândit înţelepciunea de a nu mai da importanţă unor asemenea mărunţişuri şi se mulţumesc să-şi trăiască, în linişte şi pace, bătrâneţea fericită.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Belgia gemene centenar record
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close