Antena 3 CNN Externe Belgia, în stare de alertă maximă. Ucigaşul care a omorât 4 oameni în Muzeul Evreiesc ar putea lovi şi ASTĂZI

Belgia, în stare de alertă maximă. Ucigaşul care a omorât 4 oameni în Muzeul Evreiesc ar putea lovi şi ASTĂZI

Belgia, în stare de alertă maximă. Ucigaşul care a omorât 4 oameni în Muzeul Evreiesc ar putea lovi şi ASTĂZI
de O.P.    |    25 Mai 2014   •   06:34

Belgia este în stare de şoc după ce patru oameni au fost ucişi într-un sângeros atac armat, la muzeul evreiesc din Bruxelles. Agresorul şi eventualii săi complici au reuşit să scape şi ar putea ucide din nou. Mai ales că, astăzi, în Belgia se votează atât pentru parlamentul european cât şi pentru cel naţional. Poliţia a fost pusă în stare de alertă maximă.

Mai multe focuri de armă au răsunat în centrul capitalei belgiene, unde tocmai urma să înceapă un maraton de jazz în aer liber. Un individ  a deschis focul, fără nicio ezitare, în incinta Muzeului Evreiesc şi apoi în coridorul de acces spre sălile de expunere. Doi oameni au fost ucişi pe loc iar alţi doi, grav răniţi, au ajuns la spital, dar medicii nu i-au putut salva.

Agresorul a dispărut fără urmă, iar martorii, îngroziţi, nu au putut da prea multe amănunte despre el. Se pare că individul a avut şi un complice. Un posibil suspect a fost reţinut la periferia capitalei dar, în urma interogatoriului, nu mai este considerat decât un simplu martor.

Numeroşi membri ai comunităţii evreieşti din Bruxelles s-au adunat la locul atacului, din solidaritate cu victimele. Anchetatorii nu confirmă, oficial, caracterul antisemit al atacului dar toată lumea îşi aminteşte de seria de crime similare din 2012, din Franţa.

Belgienii speră că poliţiştii îl vor prinde pe criminal înainte ca acesta să ucidă din nou. Maratonul de jazz din Bruxelles a fost anulat, din respect faţă de victime.

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close