Belgia: Preot catolic, agresat de către un refugiat

01 Aug 2016   •   13:31
Belgia: Preot catolic, agresat de către un refugiat

O anchetă a fost deschisă în Belgia, după ce un preot catolic a fost agresat cu un cuţit, duminică, de către un individ care s-a prezentat drept solicitant de azil în Olanda, potrivit Parchetului din provincia Limbourg, relatează Le Figaro online.

Preotul a fost rănit la mâini şi a fost transferat la spital, însă viaţa sa nu este în pericol, se anunţă într-un comunicat.

Potrivit Parchetului, agresorul, care s-a prezentat la domiciliul preotului din comuna belgiană Lanaken, duminică, în jurul orei locale 14.40, i-a cerut acestuia din urmă ajutor şi l-a întrebat dacă ar putea face un duş.

După ce a făcut duş, individul i-a cerut bani, iar preotul l-a refuzat. Bărbatul l-a atacat apoi pe preotul în vârstă de 65 de ani cu un cuţit, rănindu-l la mâini, şi apoi a fugit.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, atacatorul nu locuieşte la centrul local unde sunt adăpostiţi solicitanţii de azil.

Agresiunea nu are a priori legătură cu organizaţia Stat Islamic şi cu atacurile care au avut loc în ultimele zile în Europa, mai anunţă Parchetul.

Sursă: Mediafax
x close