Antena 3 Externe Benedict al XVI-lea, mărturisiri despre motivele care l-au împins să renunţe la Sfântul Scaun

Benedict al XVI-lea, mărturisiri despre motivele care l-au împins să renunţe la Sfântul Scaun

21 Aug 2013   •   16:48
Benedict al XVI-lea, mărturisiri despre motivele care l-au împins să renunţe la Sfântul Scaun

Benedict al XVI-lea a mărturisit că demisia sa i-a fost inspirată de Dumnezeu, iar "charisma" lui Francisc îi întăreşte în fiecare zi şi mai mult această convingere, potrivit uneia dintre rarele sale confidenţe făcute unui musafir anonim şi preluate de site-ul catolic Zenit, informează AFP.
   
"Dumnezeu este cel care mi-a spus", i-a răspuns Benedict al XVI-lea recent musafirului său, pe care l-a primit la reşedinţa sa de la fosta mănăstire Mater Ecclesiae de la Vatican şi care l-a întrebat despre motivele demisiei sale surpriză anunţată la 11 februarie şi concretizată pe data de 28 în aceeaşi lună.
   
Nu este vorba despre o apariţie sau un fenomen analog, ci mai mult o "experienţă mistică", i-a precizat musafirului său Papa german, mare adept al raţiunii, fără îndoială pentru a nu da naştere unor speculaţii cu privire la un fenomen miraculos.
   
Dumnezeu este cel care a născut în el "dorinţa absolută" de a rămâne singur, de a se reculege în rugăciune, a explicat el.
   
Potrivit aceleiaşi surse citate de Zenit, Papa emerit a adăugat că această "experienţă mistică" a continuat în primele luni după demisia sa, întărându-i alegerea făcută. El a adăugat că, din momentul în care constata tot mai mult "charisma" succesorului său, înţelegea şi mai mult că decizia sa a fost "voinţa Domnului".
   
Papa emerit, în vârstă de 86 de ani, care s-a dus duminică la reşedinţa de vară de la Castelul Gandolfo, la sud-est de Roma, pentru o scurtă plimbare, este în formă şi foarte fericit de retragerea sa spirituală, potrivit unor surse de la Vatican.
   
Cu toate că primeşte rareori în vizită prieteni şi apropiaţi, Joseph Ratzinger trăieşte retras de lume, conform voinţei sale, servit de patru laici consacraţi de origine italiană.
   
El rămâne fidel promisiunii sale de supunere necondiţionată faţă de noul Papă şi de neimplicare în guvernarea Bisericii, cu toate că reşedinţa Sfânta Marta, unde locuieşte Francisc, se află doar la câteva sute de metri.
  
   

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close