Antena 3 CNN Externe Vatican: Și Papa emerit Benedict XVI s-a vaccinat împotriva COVID-19. Sfântul Scaun confirmă oficial vaccinarea Papei Francisc

Vatican: Și Papa emerit Benedict XVI s-a vaccinat împotriva COVID-19. Sfântul Scaun confirmă oficial vaccinarea Papei Francisc

Papa Francisc şi papa emerit Benedict al XVI-lea au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19.

Vatican: Și Papa emerit Benedict XVI s-a vaccinat împotriva COVID-19. Sfântul Scaun confirmă oficial vaccinarea Papei Francisc
de Georgiana Adam    |    14 Ian 2021   •   21:45

"Continuă în Cetatea Vaticanului campania de vaccinare, care a început în dimineața de miercuri, 13 ianuarie a.c., după sosirea serului. Au primit deja prima doză a vaccinului atât papa Francisc cât și papa emerit Benedict al XVI-lea", a comunicat Matteo Bruni, directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, citat de Vatican News.

Papa Francisc: Vaccinarea este o chestiune etică

Duminica trecută, într-un interviu televizat, suveranul pontif a anunțat că urma să fie vaccinat în cursul actualei săptămâni.

Papa Francisc a spus atunci că vaccinarea este o mai presus de toate o chestiune etică, fiind în joc atât viața proprie cât și viața celorlalți.

Campania de vaccinare de la Vatican vizează aproximativ 5.000 de locuitori şi angajaţi.

Papa emerit Benedict, vaccinat la 93 de ani

Papa emerit Benedict, 93 de ani, pe numele său laic Joseph Ratzinger, i-a urmat Papei Ioan Paul al II-lea şi a devenit Suveran Pontif în data de19 aprilie 2005. 

A fost primul papă german ales după 482 de ani. Înaintea alegerii sale, Ratzinger a activat timp de douăzeci de ani ca profesor de teologie în cadrul mai multor universităţi germane.

În anul 1977 a devenit arhiepiscop de München și a fost ridicat la rangul de cardinal de papa Paul al VI-lea iar în anul 1982 a fost chemat la Vatican și numit de papa Ioan Paul al II-lea în funcția de prefect al Congregației pentru Doctrina Credinței, președinte al Comisiei Pontificale Teologice Internaționale și al Comisiei Biblice Pontificale.

Din 2002 a fost decan al Colegiului Cardinalilor şi a deţinut aceste funcții până la alegerea ca papă de către Conclavul din 2005.

Foto: Papa Francisc în vizită la papa emerit Benedict XVI, în capela mănăstirii "Mater Ecclesiae", de la Vatican, în data de 28 noiembrie 2020

 

×
Subiecte în articol: Papa Francisc Benedict XVI vaccinare
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close