Antena 3 CNN Externe Papa Benedict recunoaște că știa de preoții pedofili și a dat o declarație falsă "fără să vrea"

Papa Benedict recunoaște că știa de preoții pedofili și a dat o declarație falsă "fără să vrea"

Fostul Papă Benedict al XVI-lea a recunoscut că a dat o declarație falsă în timpul unei anchete privind abuzurile sexuale din Biserica Catolică Germană.

Papa Benedict recunoaște că știa de preoții pedofili și a dat o declarație falsă "fără să vrea"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Ian 2022   •   14:38

Confirmarea vine de la secretarul său privat, care a menționat acest lucru într-o declarație publicată pe portalul Vatican News.

Potrivit sursei citate, "Suveranul Pontif Emerit Benedict al XVI-lea a corectat o declarație-cheie cu privire la raportul privind abuzurile de la Munchen".

Contrar susținerilor sale anterioare, fostul papă, pe numele laic Joseph Ratzinger, a participat, pe vremea când era Arhiepiscop de Munchen, la reuniunea Ordinariatului din 15 ianuarie 1980, informează publicația italiană La Stampa.

În timpul întâlnirii, a fost menționat un preot din dieceza Essen care abuzase de băieți și care venise la München pentru terapie.

În cadrul acestei reuniuni nu s-a luat nicio decizie privind o misiune pastorală a preotului în cauză, afirm secretarul lui Benedict, monseniorul Georg Ganswein.

Benedict susține că greșeala "nu a fost făcută cu rea credință", ci a fost "rezultatul unei erori în prelucrarea editorială a declarației sale (...) Îi pare foarte rău și își cere scuze", menționează surse de la Vatican.

În urmă cu câteva zile, Papa emerit Benedict al XVI-lea a fost criticat dur într-un raport independent prezentat în Germania, care viza agresiunile sexuale comise asupra unor minori în Arhidioceza de Munchen şi Freising, pe care a condus-o între 1977 şi 1982.

Înainte să devină papă, cardinalul Joseph Ratzinger nu ar fi întreprins nimic pentru a exclude patru preoți bănuiți de violențe sexuale asupra unor minori, au afirmat într-o conferință de presă autorii raportului mandatat de Biserica Catolică, citați de AFP.

×
Subiecte în articol: Benedict XVI preoți pedofili
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close