Antena 3 Externe Benjamin Netanyahu anunţă că o nouă ţară îşi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim

Benjamin Netanyahu anunţă că o nouă ţară îşi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim

30 Dec 2018   •   18:55
Benjamin Netanyahu anunţă că o nouă ţară îşi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că preşedintele ales al Braziliei, Jair Bolsonaro, i-a declarat că nu se pune problema dacă, ci când va muta ambasada ţării sale din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, informează duminică Reuters.

Bolsonaro, de extremă dreapta, care îşi va prelua atribuţiile la 1 ianuarie, este gazda lui Netanyahu şi a liderilor din alte ţări care vor participa la ceremonia de învestitură a preşedintelui brazilian. El a declarat că ar dori să urmeze exemplul preşedintelui american Donald Trump şi să mute ambasada. Dar Bolsonaro s-a confruntat cu presiuni serioase din partea puternicului sector agricol din Brazilia, care i-a cerut să nu facă acest lucru, deoarece ar putea afecta exporturile braziliene către ţările arabe.

O astfel de decizie luată de Bolsonaro ar reprezenta o cotitură semnificativă în politica externă a Braziliei, care a susţinut în mod tradiţional soluţia a două state în conflictul israeliano-palestinian.

Şi Liga Arabă l-a avertizat pe Bolsonaro că mutarea ambasadei la Ierusalim ar afecta relaţiile cu ţările arabe, potrivit unei scrisori văzute de Reuters la începutul lunii decembrie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close