Antena 3 CNN Externe Benjamin Netanyahu PROMITE că Iranul nu va avea niciodată arma nucleară

Benjamin Netanyahu PROMITE că Iranul nu va avea niciodată arma nucleară

Benjamin Netanyahu PROMITE că Iranul nu va avea niciodată arma nucleară
22 Noi 2013   •   14:41

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis că Iranul "nu va avea arma nucleară", în faţa reprezentanţilor comunităţii evreieşti locale, în a doua zi a unei vizite la Moscova, relatează AFP.

"Promit că Iranul nu va avea niciodată arma nucleară", a declarat Netanyahu, după ce a criticat afirmaţiile pe care ayatollah-ul Ali Khamenei le-a făcut cu o zi înainte, şi anume că statul israelian este "sortit dispariţiei".

"Ieri, liderul suprem iranian, Khamenei, a spus moarte Americii, moarte Israelului, evreii nu sunt fiinţe umane", a tunat Netanyahu.

"Un asemenea Iran nu trebuie să aibă arma nucleară", a adăugat el, în această primă reacţie faţă de declaraţiile liderului suprem iranian.

Într-un discurs difuzat în direct la televiziune, Khamenei a declarase în prealabil că "fundamentele regimului sionist au fost slăbite foarte puternic şi acesta este sortit dispariţiei".

Ayatollah-ul Khamenei a refuzat orice concesie în privinţa "drepturilor nucleare" ale ţării sale, chiar în ziua în care s-au reluat negocierile între Iran şi Grupul 5+1 (China, Franţa, Marea Britanie, Rusia, Statele Unite şi Germania) la Geneva.

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close